Η Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ 29 Σεπτεμβρίου 2023

Η Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ 29 Σεπτεμβρίου 2023

Κάθε χρόνο πάνω από δύο εκατομμύρια επισκέπτες σε 25 χώρες σε περισσότερες από 350 ευρωπαϊκές πόλεις μετέχουν στη Βραδιά του Ερευνητή, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον υπέροχο κόσμο της έρευνας. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συνεπές στο ραντεβού του για δέκατη συνεχή χρονιά, συνδέεται και φέτος με τη μεγάλη Ευρωπαϊκή γιορτή της Έρευνας “European Researchers’ Night” και διοργανώνει τη Βραδιά του Ερευνητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και για όλα τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα της Αττικής, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 στο εμβληματικό κτίριο Αβέρωφ του Πολυτεχνείου Πατησίων.

 

Στη Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ μετέχουν ερευνητικές ομάδες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, των Πανεπιστημίων της Αθήνας, Ερευνητικών Κέντρων, καινοτόμων επιχειρήσεων και τεχνοβλαστών, καθώς και των συνεργαζόμενων φορέων, οργανισμών και χορηγών, προβάλλοντας στο ευρύ κοινό τα ερευνητικά τους επιτεύγματα στις αίθουσες του κτιρίου Αβέρωφ.

 

Η Βραδιά του Ερευνητή στο αρχαιότερο τεχνολογικό ίδρυμα της χώρας είναι μία μεγάλη ευκαιρία για την εφαρμογή νέων στρατηγικών Καινοτομίας, όπως άλλωστε αναπτύσσονται και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της Βραδιάς, συμβάλλοντας ώστε η πανεπιστημιακή έρευνα και το επιστημονικό δυναμικό των Πανεπιστημίων να διαμορφώσει το ελπιδοφόρο πρόσωπο της οικονομίας και της κοινωνίας μας σήμερα. Η έμφαση τη φετινή χρονιά δίνεται στις ερευνητικές δράσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής κρίσης για την πράσινη αειφόρο και ψηφιακή μετάβαση.

 

Διασυνδεθείτε για να αποδείξουμε ότι στην Ελλάδα η Έρευνα και η Καινοτομία έχουν λόγο στην Ανάπτυξη!

 

Η επιστημονικά υπεύθυνη της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ

Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ Αντωνία Μοροπούλου

 

Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής: 15 Σεπτεμβρίου 2023

 

Δήλωση συμμετοχής ερευνητικής ομάδας: https://forms.gle/2r2wmj4uFfg23gcS6

Δήλωση συμμετοχής εθελοντή: https://forms.gle/m3jCf2wvtQLeP2Yw7

 

Πληροφορίες: www.ntua.gr/ntuaren

Επικοινωνία:  / 210 772 1433/ 1431/ 3775

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook: www.facebook.com/NTUAREN

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube: https://www.youtube.com/ntuaren

2023-2024

  • Εμφανίσεις: 867